Vaga d'Educació 9 de març

ANEM A LA VAGA EDUCATIVA EL 9 DE MARÇ!!!




El proper 9 de març, el conjunt dels treballadors i treballadores de l’educació pública i de la concertada, de tot l’Estat, estem cridats a la Vaga.  Perquè després de 7 anys de retallades laborals i de contrareformes educatives (amb la LOMCE i la reforma de la LOU), hem d’obligar al Govern Central a fer marxa enrere.

Malgrat les expectatives, no hi ha hagut canvi polític per abandonar les polítiques d’austeritat extrema i d’atac als drets educatius. Només ho podrem aconseguir els i les treballadores unitàriament amb les famílies i l’alumnat. Només una demostració de força podrà evitar que els grups parlamentaris que sustenten el Govern mantinguin les retallades o en realitzin de noves, amb un possible Pacte Educatiu d’Estat que no compta amb els legítims representants dels treballadors i treballadores de l’Educació.

Perquè en set anys s’ha reduït el personal educatiu i d’administració dels centres educatius i de les universitats; s’ha reduït el nostre salari; s’ha incrementat la precarietat laboral per la limitació d’oferta d’ocupació pública; s’ha reduït el finançament per a suports educatius, recursos i formació; s’han incrementat les ràtios i la càrrega horària des de l’educació infantil a la universitària; se’ns castiga per emmalaltir; no es substitueix des del primer dia; s’empitjora el reconeixement de sexennis; s’han incrementat les taxes i matrícules mentre s’empitjoraven els requisits per accedir a les beques; es segrega a l’alumnat en itineraris per castigar al procedent de la classe treballadora;  es retalla la participació de la comunitat educativa en el govern dels centres... i un llarg etcètera.

De nosaltres depèn que aquesta situació continuï, o fins i tot que empitjori, si les polítiques econòmiques continuen en la línia de l’austeritat extrema. 

Ara és l’hora de defensar les nostres condicions laborals i el dret a l’educació del nostre alumnat.
El 9 de març, tothom a la Vaga Educativa!!!