Valoració de final de curs


Balanç i perspectives 




Vàrem començar el curs amb les incerteses i les esperances d’un nou moment. A l’Institut d’Educació ens vam trobar un nou equip que anunciava major comprensió cap a un model públic  d’escola bressol, que volia obrir una reflexió sobre nous models i necessitats d’espais de criança. Per part de CC.OO, veníem de guanyar les eleccions sindicals amb un programa que recollia en essència la defensa del model de qualitat del 0-3 i dels nostres drets laborals (plataforma del conveni, nomenaments d’interines, etc.) Des de l’inici ens vam comprometre a treballar conjuntament tots els temes, i en concret vàrem proposar a l’Administració un acord per l’oferta pública durant el mandat municipal, un pla d’obertura de nous espais familiars i un estudi per anar baixant la ràtio fins a recuperar progressivament estàndards de qualitat.

El balanç és incomplet, agredolç i amb deures pendents per setembre: queda molta feina per fer i tothom té responsabilitat.



Suport i ràtios: són dos qüestions molt sensibles pel nostre col·lectiu donat  que incideixen  en el dia a dia dels centres i l’atenció als infants. La bona notícia és la recuperació de la mitja hora de suport educatiu pel proper curs. Sobre la ràtio només sabem que l’IMEB està estudiant alguna disminució parcial i en determinats centres.



Externalització: Caspolino, Els Patufets de Navas i Enxaneta tornen a la xarxa municipal. L’IMEB ha informat a la delegada del personal laboral (Carmen Castro) sobre les condicions de les treballadores subrogades. La subrogació es farà efectiva a partir de l’1 de setembre. Les treballadores mantindran el seu contracte a tots els efectes: el lloc de treball, l’antiguitat, el salari i continuaran adherides al “Convenio colectivo de ámbito estatal de centros de asistencia y educación infantil”. Finalment, es subrogarà a 28 treballadores amb contracte indefinit. Donat el seu contracte no funcionarial aquestes treballadores no poden anar a altres escoles a treballar. Tanmateix, els/les treballadors/es tampoc poden demanar trasllats a aquestes escoles fins que no quedin places vacants.
El fet que aquestes tres escoles tornin a la xarxa municipal és una bona notícia, sinó fos per com ha anat tot aquest procés i les seves conseqüències laborals. Des del nostre punt de vista, en tot aquest procés  els drets de les interines de l’IMEB i el sistema d’accés a la funció pública han estat vulnerats.

Riscos laborals: hem de prendre consciència de la importància de la prevenció de riscos laborals i psicosocials a l’hora d’organitzar i realitzar la nostra feina a les escoles. Cada cop hi ha més companyes amb adaptació de lloc de treball i dificultats de salut per desenvolupar la seva tasca amb condicions òptimes. S’ha avançat però no és suficient, l’Ajuntament ha de ser plenament responsable de la salut de les persones que estan treballant amb la petita infància.

A petició de CC.OO, durant aquest curs hem estat elaborant una avaluació de riscos psicosocials a les escoles bressol. A la reunió del 7 de juliol el CSSL (comitè de seguretat i salut laboral) va donar el vist i plau al document final (aquest document estarà disponible al bulevard la propera setmana), on  apareixen una sèrie de recomanacions per millorar la nostra salut, sobretot en l’alta exposició que tenim en relació a  la càrrega i al  ritme de treball, les exigències emocionals i el conflicte de rol. A la reunió del CSSL vam demanar un retorn del document final a tots els centres perquè tothom pugui analitzar els resultats i participar en les propostes d’actuació al seu centre, a partir d’aquí cal elaborar un calendari d’aplicació per escoles de les mesures preventives.


Borsa de treball: aquest curs s’ha ampliat la borsa de treball d’educadores de bressol. Des de CC.OO continuem reclamant criteris de funcionament clars i  major transparència en tot el que té a veure amb contractació, nomenament d’interines i posició a la borsa . Estem treballant amb l’Ajuntament per un nou acord de funcionament de les borses de treball .



Conveni: a partir de setembre entrem en negociació de conveni (conveni marc Ajuntament i annex IMEB-bressol ) Com volíem, anem a la taula del conveni després de guanyar la sentència de l’1% de la massa salarial consolidat a la nòmina des de 2007 (estem reclamant els interessos de demora), i la pujada salarial de l'1% des de gener. I tenim aprovat per Assemblea les demandes del nostre col·lectiu.

Al setembre, s’obre una nova escola bressol al barri de Gràcia -Univers- i es crea un Espai Familiar a l’EBM El Torrent. És important però molt insuficient per les necessitats de Barcelona. L’aposta pels espais familiar és estratègica, i l’IMEB s’ha de comprometre a fer formació específica als educadors/res que vulguin formar-se. CC.OO continuarà demanat més transparència en tot el que té a veure amb la gestió dels centres,  exigint acabar amb les males pràctiques laborals; com el fet que a les interines que ocupen vacant tinguin que renovar contracte cada curs. Demanarem revisar els plecs de condicions que l’Ajuntament signa amb empreses externes, per evitar els abusos laborals que es venen succeint a les empreses de cuina.

I per últim, tornem a demanar als responsables municipals de les escoles bressol, voluntat  – i sobretot concreció-  per entomar conjuntament els reptes, que són molts, per construir escoles i espais 0-3  públics on es respectin els drets dels infants i de llurs treballadores/s .

NOTA EN PDF

Bon estiu i bona sort

CC.OO-IMEB-bressol