Instrucció per l'aplicació de l'Annex IMEB 2017-2020


Des de CCOO volem informar que el passat 11 de març, des de l'IMEB, es va explicar a les direccions de les escoles bressol l'aplicació de l'Annex de Condicions específiques de treball de l'IMEB i l'Acord de condicions generals per al període 2017-2020, al personal educador de les escoles bressol.



La Gerència de l'IMEB considera necessari informar sobre el criteri general a seguir en l'aplicació de l'annex.

Atès l'horari especial que tenen les escoles bressol i que les característiques del servei no permeten aplicar els criteris de flexibilitat horària ni el període de reducció d'horari d'estiu els mesos de maig i juny a l'Acord de Condicions de treball de l'Ajuntament, en l'Annex de condicions específiques de l'IMEB (art 2.3) s'ha acordat compensar amb 36 hores de reducció horària anual al personal educador de les escoles bressol. Aquestes 36 hores s'aplicaran de la manera següent:



1 dia addicional festiu:

Es fixa per a tots els centres el primer dia hàbil no lectiu de setembre.

Reducció d'1 hora diària de treball durant la primera quinzena de setembre (fins al dia abans a l'inici del curs amb infants).

Aquesta reducció no és aplicable al personal amb jornada inferior a 35 h/setmanals. Al personal que gaudeix de reducció de jornada per conciliació familiar, s'aplicarà la reducció proporcional que correspongui.

·   La jornada laboral del personal educador serà de 6 hores diàries continuades, en horari flexible d'acord amb les necessitats del servei.

·  Els dies lectius de setembre (amb infants al centre) la jornada serà de 8 a 15 h en jornada partida (1 hora per dinar que, en cap cas computarà com a horari efectiu.

Reducció d'1 hora diària de treball des de l'1 al 15 de juliol. 

· Aquesta reducció no és aplicable al personal amb jornada inferior a 35 h/setmanals. Al personal que gaudeix de reducció de jornada per conciliació familiar, s'aplicarà la reducció proporcional que correspongui.

·  La jornada laboral serà de 9 h a 15 h i pel personal educador complementari de 8 h a 14 h amb una interrupció d'1 hora per dinar.
  
Disposar d'una borsa d'hores d'assumptes personals no recuperables.

·  El personal educador de bressol amb nomenament de jornada completa de funcionari, funcionari interí de vacant o de programa per tot el curs escolar disposarà d'una borsa d'hores d'assumptes personals no recuperables anuals:

Any 2019 à 13 hores.
Any 2020 à 12 hores.

·    El gaudiment d'aquestes hores estarà sotmès a les necessitats del servei.

Es poden agafar en fraccions mínimes d'1 hora i es podran compactar en un dia de treball (7 hores).

·   El personal amb reducció de jornada se li aplicarà proporcionalment les hores d'aquesta borsa d'acord amb la seva jornada.

·    Aquestes hores s'han de gaudir durant l'any natural (de gener a desembre) i no es poden acumular a l'any següent.