Reducció de 2 hores complementàries a partir dels 55 anys

CCOO us recorda que s'ha de demanar abans del 30 de juny de cada curs.

 

 

La reducció de 2 hores complementàries la poden demanar el personal funcionari i interí docent amb més de 15 anys de serveis i el personal laboral indefinit docent amb més de 15 anys de serveis. La sol·licitud s’ha d’adreçar a la direcció del centre abans del 30 de juny del curs anterior a l’inici del curs per al qual es sol·licita. I la direcció ha de respondre en 15 dies.
 
Aquí teniu la informació:

Informació reducció dues hores complementàries majors de 55 anys

i la sol·licitud:

Sol·licitud 

UNA MICA D'HISTÒRIA

En la resolució que recull els criteris de confecció de plantilles per al curs 2018-2019 el Departament no ha inclòs la cobertura de la reducció de les dues hores lectives als i les majors de 55 anys. Recordem que aquest dret es va aconseguir en l’acord del 2005 que va signar CCOO en solitari.

L’Acord de govern 70/2016 de 31 de maig negava el reconeixement del dret per als cursos 2016-2017 i 2017-2018, acord que va ser rebutjat unitàriament per tots els sindicats perquè comportava una nova retallada de drets. Però el termini de suspensió del dret finalitza en data 1 de setembre del 2018 i per tant, un cop exhaurit, els i les majors de 55 anys tenen dret a gaudir de la reducció lectiva de dues hores tal i com es va signar en l’acord del 2005. CCOO va aconseguir aquest dret amb garanties, amb una previsió de la cobertura de les hores lectives i molts companys i companyes han pogut gaudir-ne aquests anys en el compliment estricte del dret fins que el Departament va decidir aplicar les “injustificades retallades”.

Exigim al Departament el retorn d’aquest dret i que en el càlcul total de les plantilles inclogui la cobertura total d’aquestes hores lectives. Seguirem la lluita en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores perquè és només amb unes bones condicions de treball que podrem aconseguir una bona qualitat educativa.
 
A la pràctica i, donat que el nostre acord (2005) és vigent perquè cap part l’ha denunciat, a 1 de setembre ens trobaríem que tenim un dret conculcat. Entenem que el nou govern pot abordar la qüestió, ja que la crisi que va emparar aquesta i d’altres retallades ja s’ha superat.