Fons d'Acció Social (FAS)

Resolta favorablement la reclamació Fiscal de CCOO en la majoria d'ajuts del FAS




Des de CCOO us volem informar que desprès de més d’un any insistint reiteradament sobre el tema, per fi ha arribat la resposta a la "CONSULTA VINCULANT SOBRE EL TRACTAMENT FISCAL DE LES AJUDES DEL FAS”.

L’Agència Tributària entén que, en termes generals, no estan sotmesos a l’IRPF la concessió d’ajuts destinats a cobrir despeses no cobertes pel Servei de Salut o Mutualitat corresponent, destinats al restabliment de la salut.


La resposta de l’Agència Tributària afirma que no estaran sotmesos a l’IRPF, i per tant, no s’hauran d’aplicar retencions  sobre els següents ajuts del FAS:

Ajuts per pròtesis oculars (punt 6.2.1.de les bases)

Ajuts per pròtesis auditives (punt 6.2.2.)

Ajuts per les pròtesis ortopèdiques (punt 6.2.3.*)

*Com a excepció al punt 6.2.3., hauran de tenir retenció els ajuts del punt “Adaptacions funcionals de l’entorn de la persona (adaptació del vehicle i adaptació de l’habitatge habitual en ocasió de situacions de disminució)”.

Ajuts per tractaments odontològics (punt 6.2.4.)

Ajuts per trastorns específics de l’aprenentatge (punt 6.2.7.)

Ajuts per trastorns de la comunicació (punt 6.2.8.)

Ajuts per trastorns generalitzats del desenvolupament (punt 6.2.9.)

Ajuts per tractaments sanitaris de psicologia, osteopatia i fisioteràpia (punt 6.2.10**)

**Com a excepció al punt 6.2.10, hauran de tenir retenció els ajuts dels tractaments d’ “Homeopatia” i “Tots els tractaments de recuperació d’especialitats reconegudes, recomanats per un metge col·legiat i que tinguin per objectiu millorar la salut de la persona”


L’aplicació de la millora fiscal descrita serà d’aplicació en els ajuts actualment en tràmit que es concediran aquest any!!!

CCOO SEMPRE AL TEU COSTAT,
TREBALLANT DIA A DIA!