Avaluació de Riscos Psicosocials

REUNIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE RISCOS PSICOSOCIALS



Com sabeu, durant aquest curs s’està fent una avaluació de riscos psicosocials a les nostres escoles. Durant el mes de novembre vau poder omplir el qüestionari per l’avaluació de riscos, i el passat dimarts 8 de març ens van presentar l’informe preliminar amb el resultat de les dades del qüestionari (adjuntem el document en PDF).

Informe preliminar d'avaluació de Riscos Psicosocials (pdf)

A partir d’aquí, el grup de treball format per representants de l’empresa, tècnics de prevenció i representants dels treball@dors, hem fet un calendari de treball per analitzar cada una de les 20 dimensions* del resultat i proposar mesures correctores.



CC.OO et convida a participar en l’anàlisi i les propostes de millora. El proper dimarts dia 15 comencem a parlar de les següents dimensions: ritme de treball, exigències emocionals i exigències quantitatives. Mireu-vos el document i feu aportacions a joanmedina@ccoo.cat

Us recordem que els  riscos psicosocials són els aspectes del treball relacionats amb l’organització de la feina, el seu contingut o la seva realització, que ens poden afectar en la salut (física, psíquica o social) i en el desenvolupament del treball.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Dimensions: Ritme de treball, exigències quantitatives, exigències emocionals, exigències d’amagar emocions, doble presència, influència, possibilitat de desenvolupament, conflicte de rol, inseguretat condicions de treball, inseguretat sobre l’ocupació, previsibilitat, qualitat de lideratge, suport socials superiors, claredat de rol, suport social companyes, justícia, sentiment de grup, reconeixement, confiança vertical, sentit de treball.