L’Ajuntament trenca el model públic i de qualitat de les escoles bressol de la ciutat.

La irresponsabilitat de l’IMEB arriba a límits insospitables ;  després d' encaparrar-se en retallar les hores d’atenció als infants, alhora que augmentar la ràtio de manera lineal i destralera  (ratllant la il·legalitat) , ara presenta els plecs de condicions per externalitzar les tres escoles pendents  d’obrir del PAM anterior. Des de CC.OO , juntament amb un centenar de persones i entitats, hem presentat al·legacions  demanant la retirada del procediment administratiu ordenat per l’Institut d’Educació.

És vergonyós , irresponsable, i contradictori que l’Administració es presti a avalar el caràcter de servei públic i la qualitat de les escoles  i deixi en mans d'empreses privades totes les prerrogatives en matèria laboral, fiscal, de prevenció de riscos i d’organització del treball, incloent un conveni que menysprea  la professió de mestre d’educació infantil .

Com va quedar en evidència  a l’ última reunió de la comissió de cultura del Consistori,  NO hi ha cap argument econòmic, ni pedagògic per malbaratar el model d’escola bressol pública.

CCOO lluita i lluitarà en la defensa dels  drets  professionals i socials dels treballadors i treballadores de les EB Municipals. Per nosaltres, la defensa i la lluita d’aquests drets passen des de fa molts anys per dos elements fonamentals: la voluntat democràtica dels treballadors i treballadores i el consens social que ens pugui fer avançar.

El valor democràtic de les decisions i el consens són pràctiques que en el món educatiu són imprescindibles. Aquest és sens dubte el principal valor de tots els protagonistes;  instruments  unitaris com la Plataforma 0-3 i d’altres han de continuar defensant la petita infància amb aquest valors.
PER CCOO ES EL PRINCIPAL ACTIU.

CCOO continuarà oposant-se als canvis que pretén l’ Ajuntament de BCN; per poc democràtics i per no tenir el mínim consens entre la Comunitat Educativa.



En aquest sentit CCOO us proposa:
- Continuar denunciant  les propostes de l’ Ajuntament de Barcelona: 
Ni augment de ràtios, ni disminució de recursos, ni privatització.
-Continuar en la cerca del consens entre tots els elements de  la Comunitat Educativa per evidenciar aquesta denúncia.
-Continuar  traslladant  a l’ Ajuntament de Barcelona  les propostes que com a col.lectiu hi podríem aportar

Us volem animar a compartir un dia de lluita el 6 de maig amb les famílies, sindicats, partits polítics, associacions professionals i socials.
Un dia en que ens cal anar teixint complicitats. També en aquelles mobilitzacions que es convoquin de manera unitària.


Són necessàries ara , i també en el proper futur.