Reunió amb recursos humans de l'IMEB

Informació sobre les plantilles de les escoles bressol i la borsa de treball d'educadors/es



El passat 20 de setembre ens vam reunir amb recursos humans de l’IMEB. 

Aquesta reunió tenia com a objectiu parlar sobre les plantilles d’aquest curs 2017-2018 de les escoles bressol i sobre l’actualització de la borsa d’educadores d’escola bressol.

En primer lloc ens van lliurar les plantilles d’escoles bressol i espais familiars. 

La cap de RR.HH de l’IMEB ens va explicar que es contemplava que a tots els espais familiars hi hagin tres educadores. D’aquesta manera s’augmenta la plantilla donant resposta a una reivindicació d’aquest col·lectiu. 

També s’ha ampliat una educadora al programa “Ja tenim un fill”. 

Ens van informar que, a l’EBM Els Tres Tombs s’ha ampliat un grup d’infants fet que ha implicat la incorporació d’una educadora més a l’escola. D’altra banda, a l’EBM Trinitat Nova ha tancat un grup d’infants que ha suposat que hi hagi una educadora menys a la seva plantilla. 

Aquests canvis anteriorment esmentats es resumeixen en una ampliació de plantilla de 6 persones.

A continuació, es fa una revisió del nombre de persones que treballen a les escoles bressol (793 personal educador) fent les especificacions següents:
  •       Funcionaris/es: 312
  •      Laborals: 34
  •      Interins/es: 447
  •    Els terços i les mitges jornades són cobertes per 178 persones.


Des de CC.OO vam tornar a reclamar més transparència a l'hora d'actualitzar la llista i assignar les interines i substitucions als centres. Vam expressar la nostra inquietud sobre els criteris que es fan servir per a l’assignació de les substitucions, reclamant que el criteri de continuïtat no pot prevaldre sobre el criteri d’ordre de la llista. 

D’altra banda, ens alegrem que des de recursos humans reconeguin la necessitat que tenien els espais familiars d’augmentar les seves plantilles amb el/la tercer/a educador/a. Continuem fent extensiva aquesta necessitat a les escoles bressol traduïda en augment de personal i disminució de ràtio d’infants.