CONCENTRACIÓ EL 4 DE DESEMBRE ATUREM ELS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS



DIMECRES 4 DE DESEMBRE, A LES 18 H., CONCENTRACIÓ AL PARLAMENT.
 


I ALS POBLES I CIUTATS DE CATALUNYA, A LES 18H, CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA DE LA VIL·LA.



Nota de premsa de les plataformes, moviments, assemblees i sindicats convocants


EL CONJUNT DE SINDICATS, PLATAFORMES SECTORIALS I MOVIMENTS CRIDEN A LA MOBILITZACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS 


El passat 5 de novembre es va fer a les portes del Parlament una multitudinària roda de premsa per anunciar una campanya de sensibilització i de mobilització ciutadana contra les polítiques d’austeritat, tant pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat i a la reforma del sistema de pensions, com pel que fa als comptes de la Generalitat – dels quals, aquell mateix matí, el Govern n’adoptarà el projecte de llei. 


Aquesta campanya compta amb el suport del conjunt del moviment sindical i veïnal (CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, IAC...), ja sigui directament o a través de diverses plataformes en defensa de la sanitat, la funció pública o l’educació, així com dels més variats moviments socials i sociopolítics (SOS-Racisme, PAH, Assemblea d’aturats/aturades, Campanya per una Renda Garantida de Ciutadania, “Iaioflautes”, “Juntes Podem”, “Front Cívic”, “Procés Constituent”...) i del moviment feminista (Ca la Dona).





Efectivament, si els indicadors macroeconòmics repunten, la situació de la majoria de la població segueix degradant-se : destrucció de llocs de treball, baixada de salaris, pobresa creixent... No es tracta d’una discordança, sinó d’una perfecta correspondència entre els guanys dels mercats financers i el desballestament accelerat de l’Estat del benestar. Una regressió social que s’acompanya d’un retrocés també en les polítiques d’igualtat, els drets de les dones i les llibertats civils en general.


Els pressupostos del govern del PP certifiquen aquesta deriva. Són injustos socialment i són injustos amb Catalunya, que esdevé una autonomia pràcticament intervinguda. I a més, a aquests pressupostos s'hi afegeixen noves reformes regressives que ataquen els interessos de la ciutadania com la del sistema públic de pensions o la de l'administració local.


Però el Govern de la Generalitat respon a l’ofec financer replicant les mateixes polítiques neoliberals que imperen a Madrid i a Brussel·les: accepta com a prioritat el pagament d’un deute financer d’usura, afavoreix lobbys privats i multinacionals, trasllada les retallades a la funció pública i als serveis que haurien de ser la primera garantia de cohesió social...


A la roda de premsa, es van donar a conèixer els principals actes centrals, de confluència del conjunt de forces compromeses en aquesta campanya:

  • una gran Manifestació Ciutadana el diumenge, 24 de novembre, al migdia, coincidint amb un cap de setmana en què el moviment obrer i les “marees” d’arreu de l’Estat celebraran també nombrosos actes de protesta... 
  • i una Jornada de lluita, prevista pel 4 de desembre, en la recta final del debat pressupostari, en què hi haurà accions diverses al llarg del dia i, al vespre, una concentració multitudinària davant del Parlament per palesar les exigències de la majoria social d’aquest país.