EL SOM que no volem



SISTEMA D’ORDENACIÓ MUNICIPAL
( S O M )



Ahir va tenir lloc la reunió de la Mesa General de Seguiment de Conveni, on l’Ajuntament va lliurar a la part sindical, tota una sèrie de documentació sobre el SOM  (podeu consultar-la en aquest enllaç: http://www.facebook.com/ccooajtbcn).

La llei obliga l’Ajuntament a aprovar una Relació de llocs de treball (RLT), que des de fa dos convenis, resta pendent. Aprofitant-se de la greu crisi econòmica, ens han presentat un SOM que suposa tota una sèrie de greus perjudicis, tant econòmics com de tipus promocional, que afecta directament bona part de la plantilla actual, i que afectarà les treballadores i treballadors de nou accés a l’Ajuntament, Instituts, Organismes i Ens instrumentals.

En el passat Plenari es va aprovar una part del SOM, relativa a la classificació dels llocs de treball (caselles) i a les retribucions bàsiques (Gaseta núm. 1 de 2013). A tall d’exemple, cal destacar la diferència de salari en l’accés a l’Ajuntament (doble escala salarial). A partir d’ara això suposarà una disminució propera a un 10% del sou en els llocs base.

Des de CCOO manifestem què:

Treballarem i lluitarem per modificar aquest SOM (aprovat sense negociació) amb tots els mitjans dels que disposem:  actuació jurídica, entrevistes amb els grups polítics del Consistori, assemblees i mobilitzacions.

El SOM que no sabem què amaga. El SOM que hauria d’estar directament relacionat amb el desenvolupament de la carrera professional, i no ho està. El SOM que agreuja la discriminació existent de gènere. El SOM que l’Ajuntament ha tingut dos convenis per desenvolupar, i que ara aprova, de pressa i corrent.



AQUEST SOM NO POSA ORDRE,
NOMÉS REBAIXA EL SALARI